Неділя, 28.04.2024, 00:50 
Вітаю Вас Гість | RSS

ВІДДІЛ ОСВІТИ БОРЩІВСЬКОЇ РДА 

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Січень » 3 » Формування творчої особистості. Районний семінар-практикум вчителів музичного та образотворчого мистецтва.
17:05
Формування творчої особистості. Районний семінар-практикум вчителів музичного та образотворчого мистецтва.

Веселкою таланти розцвітуть!

   

   ...Ані музика, ані література, ані будь-яке інше мистецтво в справжньому сенсі цього слова не існують для простої забави; вони відповідають… значно глибшим потребам людського суспільства, ніж звичайній жазі розваги й легких задоволень.

                                               П.І.Чайковський

 Найбільш дивні відкриття ХХІ ст.. будуть зроблені не завдяки розвитку науки та техніки. а завдяки тому, що ми по-новому оцінимо саме поняття «людина».

Особлива відповідальність за виховання людини душевної, щедрої, доброзичливої лягає на батьків та школу. Добро як прекрасне має ввійти в світ наших почуттів через весь комплекс існуючих у школі мистецтв. Сьогодення націлює школу на формування ініціативної і самостійної особистості, наділеної творчою уявою, лідерським мисленням.

   Мистецтво – є універсальним способом мислення. На жаль, в базовому компоненті змісту загальної середньої освіти дисципліни художньо-естетичного циклу займають дуже мало місця. Але викладачі цих предметів докладають максимум зусиль для формування світогляду школярів, їх естетичного розвитку, формування потреб і здібностей в процесі художнього осмислення світу.

У кожній дитині від природи закладені величезні можливості. Тому головне завдання вчителя – вчасно їх помітити, заохотити й надати можливість їм розвиватися. Тільки той вчитель, який сам творчо працює, може виховати творчих учнів.

Актуальна сьогодні така організація уроку, де вчитель підтримує розвиток природних здібностей учнів, допомагає осмислювати ситуації чи проблеми, надає можливість проявляти особисті нахили.

Чому людина береться за пензель або смичок, перо чи глину? Мабуть, щоб сказати нам те, що іншими засобами не виразиш. Людина сподівається, що її зрозуміють глибше через мистецтво. Кожний вид мистецтва має свою власну мову, свої засоби впливу на особистість. Але в них є спільне – мистецтво взаємопов’язане з красою.

 Нещодавно у нашій школі відбувся районний семінар-практикум вчителів художньо-естетичного циклу на тему «Збагачення емоційно-естетичного досвіду учнів через ознайомлення з творами світового та українського мистецтва».

У фойє школи гостей зустріли хлібом-сіллю і музичним привітанням у виконанні Морозко Н. Директор школи Крохмалюк І.В. та його заступники Сорокотяга О.Й. і Микитейчук Л.Р. гостинно запросили всіх на екскурсію по школі і продемонстрували візитну картку школи в електронному варіанті. На третьому поверсі присутні мали змогу побачити галерею робіт учнів 5-7 класів, персональну виставку малюнків учня 6-Б класу Скорохода С. та послухати міні-концерт, який підготувала вчитель музики Кудінова Л.О.

Вчителі Стахів В.В. та Кубей С.П. продемонстрували як на практиці вони підтримують і розвивають природні здібності своїх вихованців. Для педагогів району вони показали інтегрований урок з музичного та образотворчого мистецтв у 6 класі «Море у творчості митців». На уроці діти слухали, малювали море, декламували вірші, знайомили з творчістю видатних світових та українських художників-мариністів. Зачаровувала всіх присутніх музика композитора М.Римського-Корсакова і авторська пісня  учнів класу «Хочу на море». Урок завершили виставкою кращих дитячих морських пейзажів.

Далі провели мистецький турнір між семикласниками, де свої знання і вміння з мистецьких дисциплін виставляли на суд журі команди «Художників» і «Музикантів». Ведучими заходу були Андрющенко В. та Васкан М. У перервах між конкурсами звучали музичні вітання у виконанні Панчук М. та Денькович О., Пилип З., Ониськів І., Коновальчук Л., КучмиЮ., Онишка Н. Гості залишились задоволеними проведеним заходом, який організувала методист комунальної установи «БРМК» Лань І.В.

 Проводити такі заходи районного значення було б важко, якби не підтримка всього колективу. В нашій школі так заведено, що адміністрація бере на свої плечі організаційну частину. І ми раді, що працюємо серед розуміючих і товариських людей.

Знання з предметів естетичного циклу, набуті в школі, у цивілізованому світі потрібні не тільки митцям, але й кожній сучасній людині, яка хоче скористатися з мистецького доробку для збагачення особистої естетичної культури, підвищення рівня інтелекту, гармонійного відчуття світу, який наповнюють прекрасні творіння природи і великі твори людини.



Переглядів: 1441 | Додав: Kas_Vol | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Новини освіти
Тернопільщина
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Карта відвідування

Copyright MyCorp © 2024